Ten gevolge van werken in Herenthout en een verzakking van een Aquafin-riolering in Wiekevorst wordt het verkeer in de Wiekevorstse regio sterk verstoord.

Rioleringswerken en vernieuwen rijweg Uilenberg
De Itegemsesteenweg, waar in een vorige fase wegen- en rioleringswerken werden uitgevoerd, werd sinds 2 april terug opengesteld voor het doorgaand verkeer. De buslijnen 513 – 514 – 519 hernamen hun normale reisweg via de ’s Herenweg (Canadadreef).
 
Vanaf begin april 2012 vinden in de Uilenberg in Herenthout, meerbepaald in het wegdeel tussen de Itegemsesteenweg en de Boudewijnlaan, riolerings- en wegeniswerken plaats. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Een aangepaste wegomlegging wordt ingesteld via Itegemsesteenweg, ’s Herenweg en Krombeekweg.
 
Als gevolg van deze werken zal het busverkeer via een alternatieve route verlopen.
 
  • Wiekevorst – Herenthout (lijn 511)
Huidige reisweg tot Herenthoutsesteenweg – links Wimpel – rechts Heerweg – Heirweg – Itegemsesteenweg – Vonckstraat – verder de huidige reisweg.

Niet bediende halte: Uilenberg kapel. Reizigers worden verwezen naar de halte Langstraat.
 
  • Herenthout – Wiekevorst (lijn 516)
Huidige reisweg tot Vonckstraat – Boeyendaal – rechts Boudewijnlaan – oversteken Paleerstraat – links Wiekevorstsesteenweg – verder de huidige reisweg.

Niet bediende haltes: Vonckstraat, Langstraat en Uilenberg kapel. Reizigers worden verwezen naar de tijdelijke halte op de Wiekevorstsesteenweg voorbij de Paleerstraat (Herenthout Markt) of de tijdelijke halte in Boeyendaal.
 
 
Herstellingswerken Pompoenstraat – kruispunt Paradijzen / Lage Dreef
Op donderdag 2 maart werd de Pompoenstraat in Wiekevorst ter hoogte van het kruispunt Paradijzen / Lage Dreef afgesloten voor het doorgaand verkeer. De oorzaak was een verzakking in de grote rioleringscollector van Aquafin. Door een lek in het riool begon het wegdek gevaarlijk te verzakken en diende de Pompoenstraat omwille van de veiligheid volledig te worden afgesloten.
 
Het doorgaand verkeer tussen Heist-op-den-Berg en Herentals wordt sindsdien omgeleid langs de Kruisstraat, Itegemseweg en Wiekevorst-dorp. Dit heeft als gevolg dat Dorp en Kruisstraat gedurende de herstellingswerken zwaar worden belast met doorgaand verkeer. De verkeersremmende maatregelen en het verbod van zwaar vervoer in het centrum van Wiekevorst werden tijdelijk opgeheven om het grote verkeersvolume op ordentelijke wijze door het centrum te kunnen loodsen.
 
Aquafin en HidroRio zijn verantwoordelijk voor de herstelling. Beide maatschappijen hebben hiernavolgend herstellingsprogramma uitgewerkt:
  • 2 tot en met 13 april: afbraakwerken en aanpassen riolering
  • 16 tot en met 30 april: toezichtsput storten en aanwerken riolering
  • 2 tot en met 18 mei: uitharden beton en aanwerken put, inclusief plaatsen wegbedding (asfalt geplaatst op 18 mei).
De gemeente is geen betrokken partij in deze herstellingen maar volgt de herstellingen en afspraken nauwgezet op teneinde de Pompoenstraat zo vlug mogelijk terug te kunnen openstellen. De verkeerspolitie maakte reeds van bij het begin van de verzakking afspraken met de lagere school en de gemachtigde opzichters om de schoolkinderen de meest veilige route te laten volgen.
 
Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zal het kruispunt Paradijzen / Lage Dreef waarschijnlijk op 19 mei terug opengesteld worden voor het verkeer.